Stoelhoezen ontwerpen

Stoelhoezen ontwerpen is een koud kunstje. Maar, mooie stoelhoezen ontwerpen kan nog wel eens ingewikkelder zijn dan je dacht. Je moet namelijk met erg veel factoren rekening houden om uiteindelijk het gewenste resultaat te krijgen. Stoelhoezen ontwerpen is dus niet iets wat je zomaar even doet, maar als je het toch een keer wilt proberen, is dit de manier om te zorgen dat je het voor elkaar krijgt:

Allereerst ga je de stoel goed opmeten. Je kan geen goede stoelhoezen ontwerpen als je de juiste afmetingen niet kent. Vervolgens teken je de stoel in perspectief en teken je de door jou gewenste stoelhoes er overheen. Dit geeft je dan een idee hoe de stoelhoezen die je ontwerpt er ongeveer uit moeten gaan zien. Vervolgens zorg je dat je ergens een stuk stof bemachtigd waarvan je de uiteindelijke stoelhoezen gaat maken. Deze stof moet duurzaam zijn, maar ook het patroon en/of de bedrukking hebben die je wilt.

Vervolgens ga je met de afmetingen die je hebt de stoelhoes op de stof tekenen en uitknippen waarna je de lappen stof aan elkaar naait. Goed, dit hoort niet meer bij stoelhoezen ontwerpen maar toch, het is handig om te weten. Als je zelf mooie stoelhoezen kan ontwerpen, kan je ook proberen deze voor andere mensen te ontwerpen. En als je echt goed bent, misschien kan je je ontwerpen dan wel aan een fabrikant verkopen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.