Stoelhoezen maken

Natuurlijk kan je stoelhoezen kopen, maar zou het niet leuker zijn als je deze stoelhoezen zelf zou maken? Stoelhoezen maken is niet erg moeilijk en met een eenvoudige stof, naald en draad kan je al erg makkelijk zelf stoelhoezen maken. Om te bepalen wat je nodig hebt moet je eerst je interieur in ogenschouw nemen. Op basis van het interieur kan je naar de markt gaan waar je stoffen kan kopen, of kan je naar een speciale stoffenhandel gaan waar je stevigere stoffen kan kopen als je wilt dat de hoezen langer mee gaan.

Als je de stof eenmaal hebt om stoelhoezen te maken, kan je gaan werken aan een patroon. Allereerst meet je de stoel op waar je de stoelhoezen voor gaat maken. Door goed op te meten kan je een patroon uittekenen op de stof waarna je de stoelhoezen zelf gaat maken. Stoelhoezen zijn makkelijk te maken en met gewoon naald en draad kom je al een heel eind. Mooier is het natuurlijk om het met een naaimachine te doen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je stoelhoezen gaat maken moet je er rekening mee houden dat de deze ook een keer gewassen moeten worden. Hou dus rekening met een eventuele krimp van het materiaal

Je kan onverwachte krimp voorkomen door de stof eerst te wassen voordat je er stoelhoezen van gaat maken, echter dit is niet strikt noodzakelijk. Als je de stof knipt en naait kan er vrij weinig mis gaan als je een beetje ruimte overhoudt tijdens het wassen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.