Rotan eetkamerstoelen

Ben je ook zo gek op rotan? Je bent niet de enige, want rotan meubels blijven een klassieker. Rotan eetkamerstoelen hebben een lichte, exotische en natuurlijke uitstraling en geven je eetkamer een warme sfeer. Rotan eetkamerstoelen zijn in diverse modellen verkrijgbaar; met hoge of lage rugleuning, met of zonder armleuningen.

rotan eetkamerstoelenHet speciale van rotan meubels is dat geen één exemplaar identiek is. Rotan is namelijk een natuurproduct en wordt met de hand gevlochten. Het is een klimplant uit het oerwoud; taai maar buigzaam, soepel en sterk. Dat zijn uiteraard ideale eigenschappen als het om meubelmaken gaat.

Rotan eetkamerstoelen zijn milieuvriendelijk

De rotanstengels worden geheel met de hand verwerkt en gevlochten, zonder vervuilende industrie. Bovendien is rotan door zijn unieke kenmerken zeer duurzaam en gaan je rotan eetkamerstoelen een leven lang mee!

Maar rotan vergt wel wat onderhoud omdat er in ons land veel temperatuurverschillen zijn en vooral in de winter is de lucht in de huiskamer erg droog. Maar dat onderhoud is heel simpel; gewoon af en toe met een plantenspuit je rotan eetkamerstoelen besproeien; dat houdt ze soepel.

Bovendien heb je ze meteen stofvrij gemaakt. En mocht de laklaag na een tijdje slijten dan kan je dat heel eenvoudig bijwerken met bootlak.

Een laatste groot voordeel van rotan eetkamerstoelen? Door hun “harde” aanvoelen duwen ze je rug in een betere zithouding. Slecht zitten is één van de belangrijkste oorzaken van lage rugpijn; en met een kwalitatieve rotan eetkamerstoel zet je alvast een stap in de goeie richting!